• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

Як обрати кондиціонер? Поради фахівця

Как выбрать кондиционер

Грамотний і усвідомлений вибір кондиціонера - впевнений крок до створення комфортного мікроклімату в просторі. Відповідна для конкретного приміщення спліт-система буде максимально продуктивною, тепло- і енергоефективної, тоді як «куплена на авось» ризикує не володіти перерахованими перевагами.

Сучасні кондиціонери - справжній порятунок на сьогоднішній день, оскільки дозволяють легко і швидко встановлювати потрібний кліматичний режим, даючи прохолоду спекотним літом і рятуючи від холоду пізньої осені чи ранньої весни. Інше питання в тому, як вибрати кондиціонер, якщо ви не є фахівцем з кліматичних систем.

Однак, знаючи основні технічні параметри різних видів пристроїв, цілком реально розібратися в тому, наскільки та чи інша модель відповідає вашим потребам і умовам експлуатації (будинок, офіс і т.д.). В першу чергу, вибір кондиціонера залежить від того, до якого типу він відноситься.

Про те, як вибрати кондиціонер і на що звернути увагу, і піде мова далі.

ВИРІШИЛИ СТВОРИТИ КОМФОРТНИЙ МІКРОКЛІМАТ? ДІЗНАЙТЕСЯ ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРАТИ КОНДИЦІОНЕР
Сучасні виробники кліматичної техніки пропонують дійсно значний асортимент обладнання для охолодження та обігріву приміщень, тому без чіткого переліку важливих параметрів підшукати хороший кондиціонер, який підійде саме Вам, вельми проблематично. Щоб зрозуміти, кондиціонер як вибрати, не обов'язково звертатися до фахівців або вивчати довгий перелік характеристик, досить лише врахувати наступні моменти:

  • Тип приміщення, де ви плануєте використовувати кондиціонер. Приватних будинках і квартирах актуальні звичайні спліт-системи, а в котеджі і на дачі може знадобиться канальний кондиціонер.
  • Потужність. Дана характеристика роботи вимірюється в BTU / h і вказується в технічній документації устаткування. Моделі на 7000 BTU / h призначені для використання в приміщеннях, площа яких становить до 20 м2. Очевидно, що для кімнат 30 м2 буде потрібно більш продуктивний кондиціонер на 10 - 12 тисяч BTU / h. Щоб перевести параметр в кВт, потрібно помножити значення на 0,293 (наприклад, 9000BTU / h х 0,293 = 2600 Вт холоду).
  • Функціональне наповнення. Сучасні спліт-системи оснащені безліччю корисних можливостей. Оцініть «начинку», визначте, що потрібно саме вам! Таймер, робота на обігрів і охолодження, автоматична підтримка заданих параметрів вологості / температури - це і багато іншого здатний робити один кондиціонер!
  • Наявність системи фільтрації, іонізації повітря. Зазначені можливості - не чергова технічна виверт, а дійсно корисні функції. Робота подібних систем сприяє формуванню сприятливого мікроклімату в просторі, що особливо актуально для алергіків, а також сімей, в яких є маленькі дітки. Правильний вибір кондиціонера вимагає враховувати даний параметр.
  • Вартість кондиціонера. Невисока ціна рідко тягне за собою бездоганну якість роботи і довговічність. Але і з крайності в крайність теж покупки робити не варто, не обов'язково вибирати спліт-системи преміум рівня, часом навіть добротний середній сегмент - оптимальний варіант.
  • Репутація виробника. Вивчіть відгуки та огляди, подивіться на флагманів ринкового сегмента і їх перших конкурентів. Якщо про бренд чуєте вперше, варто насторожитися. Засилля дешевих китайських кондиціонерів неминуче штовхає любителів заощадити на необдуману покупку.

ПОТРІБЕН РОЗУМНИЙ КОНДИЦІОНЕР?
Виробники кондиціонерів пропонують у своєму асортименті лінійки кондиціонери з "розумними" функціями. Деякі моделі мають вбудовані таймери, можливість управління через Wi-fi, сенсорні дисплеї, функцію розсіювання потоку повітря і інші. Вибирайте кондиціонер з функціями, які допоможуть створити максимально комфортний мікроклімат.

Якщо ви не знаєте, який вибрати кондиціонер, краще проконсультуватися з фахівцем в області кліматичного обладнання. Фахівці ТРІАТЕК допоможуть вибрати і купити кондиціонер під ваші індивідуальні вимоги. Ви точно не заплутаєтеся в незліченній кількості характеристик і можливостей спліт-системи, то ж стосується і монтажу! Для тих, хто не ставить економію в пріоритет, звернення в спеціалізовану компанію з продажу та встановлення кондиціонерів - правильний вибір.