• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

Вентиляція хлібозаводу

Залиште заявку, щоб отримати ефективну систему вентиляції

Вентиляція хлібозаводу

Вентиляція хлібозаводу є невід’ємною умовою для того, щоб продукти харчування були високої якості. Також вона потрібна для забезпечення сприятливого та безпечного мікроклімату працівників.

В сучасних пекарнях багато пилоутворення, яке виникає, коли використовується борошно та під час дроблення і переміщення цукру. У процесі виробництва повітря забруднюється пилоподібними частинками крохмалю та, наприклад, какао-порошку, що призводить до появи туману – робота пекарні «паралізується». Вентиляція пекарень – це сучасна система, яка створює ефективну роботу всього підприємства, а найвигідніше замовити її можна у компанії ТРІАТЕК.

Для чого потрібен монтаж вентиляції у пекарні

Вентиляцією хлібозаводу повинні займатися кваліфіковані спеціалісти, тому що від цього буде залежати стан здоров’я працівників, умови праці та якість продукції, яка виготовляється.

проектування вентиляції для хлібозаводу

Перш ніж робити установку системи, потрібно дізнатися, що може сильно забруднювати повітря у приміщенні, де готують хліб та випічку:

  • просіювання сипучих інгредієнтів;
  • декорування цукровою пудрою та какао-порошком;
  • робота тістомісильного обладнання.

Якщо у повітрі багато механічних суспензій, порушуються санітарні показники у приміщенні, працівники починають погано себе почувати, якість продукції знижується. Можуть виникнути вибухонебезпечні ситуації. Тому тут необхідне сучасне обладнання та допомога фахівців ТРІАТЕК.

Вентиляцію пекарні необхідно встановлювати з багатьох причин:

  • ефективне видалення дрібнодисперсних механічних частинок, які утворюються під час виробництва;
  • дотримання температурного режиму, щоб показники вологості були оптимальними;
  • забезпечення потоку чистого повітря;
  • відведення відпрацьованих повітряних мас та продуктів згорання.

Обов’язково потрібно поцікавитись вентиляцією пекарні перед її організацією. Як саме буде проводитися монтаж системи, залежить від приміщення, а саме від його типу. Але головне її завдання - усувати перегріте повітря та підтримувати комфортну температуру.

Вентиляція для хлібозаводу має чудові технічні характеристики, тому забезпечується висока ефективність в тих приміщеннях, де збільшений показник вологості та є значні тепловиділення. Система успішно застосовується при максимальних навантаженнях.

Оснащення пекарні вентиляційним обладнанням від ТРІАТЕК повинно проводитись у суворій відповідності до розробленого проекту. Повітря всередині приміщення повинне змінюватися 2-3 рази за одну годину.

проектування вентиляції для пекарні

Вимоги, яких рекомендується дотримуватися при виборі обладнання:

  • техніка, необхідні витратні матеріали – із антикорозійних складів, покритих захисним шаром;
  • установка виготовлена із сталі, стійкої до високого рівня вологості, температури навколишнього середовища;
  • обладнання, що безпосередньо витягує пиловмісний потік повітря, повинно мати температуру, на 20% нижче допустимої за правилами пожежної безпеки;
  • очищення відпрацьованого повітря, яке виводиться назовні.

Головне, щоб проектування вентиляції для хлібозаводу було правильним. Щоб витяжна система могла забезпечувати повітрообмін та якісно очищала повітря. Без цього в пекарнях неможливий правильний робочий процес та виготовлення якісної продукції.

Чому працювати треба саме з нами

Чому працювати треба саме з нами

Огляд об'єкта профільними фахівцями

Чому працювати треба саме з нами

Детально плануємо проектні та монтажні роботи

Чому працювати треба саме з нами

Виконуємо роботи "Під ключ"

Чому працювати треба саме з нами

Ефективно витрачаємо час і кошти

Чому працювати треба саме з нами

Гнучка цінова політика

Чому працювати треба саме з нами

Висока якість гарантована

Основні етапи монтажу вентиляції хлібозаводу

вентиляція для пекарні

Від того, наскільки професійно розраховувався проект та встановлюється система вентиляції, на 90% залежить чистота повітря та комфортний мікроклімат. Правильність встановлення вентиляції можлива лише після проведення всіх необхідних розрахунків, здійснення вимірів приміщення та розрахунку середньої кількості людей, які перебуватимуть у приміщенні.

Якщо проектування вентиляції для пекарень та подальший монтаж обладнання був здійснений неправильно і непрофесійно, результату не буде.. Перепроектування займе час, вимагатиме додаткових витрат, і робота просто зупиниться. Як результат – господарі втратять прибуток, лояльність клієнтів, залишать на якийсь час без роботи персонал, а якщо переустановку не провести, то мікроклімат для роботи створюється зовсім непридатний.

Професійний монтаж вентиляції пекарні складається з наступних етапів:

  • підготовчі роботи, аналіз об’єкту;
  • проектування;
  • інсталяція обладнання;
  • проведення пусконалагоджувальних робіт;
  • тестування та налагодження роботи вентиляційної системи.

Сам монтаж при цьому також поділяється на декілька етапів: організація та встановлення магістралі повітропроводів, з’єднання вентиляційного обладнання з мережею повітропроводів, установка системи автоматики та управління. Щоб система добре працювала, нехтувати хоча б одним етапом монтажу вентиляції забороняється.

Що враховується під час проектування вентиляції для хлібозаводу

вентиляція для хлібозаводу фото, зображення

Щоб виконати проектування, потрібно враховувати цілий комплекс чинників. Виконується проектування, розподіляються зони, що дає можливість проаналізувати кожен технологічний процес. Якщо виробничий комплекс великих розмірів, функціональних приміщень багато, і вони різні, тому проектуванню вентиляції хлібозаводу слід приділити увагу, щоб система була по-справжньому ефективною. Усі такі зони мають свої умови повітрообміну. Крім того, умови праці в пекарнях є досить специфічними, тому кожен проект унікальний.

Загалом при проектуванні треба враховувати наступні фактори:

  • теплове обладнання розміщується в робочій зоні;
  • організується правильне зберігання всіх інгредієнтів;
  • виробничі приміщення розподіляються на зони, в яких створюються необхідні температурні умови, щоб тісто визрівало.

Вентиляцію хлібозаводу повинні проводити професіонали. Коли виробничі приміщення діляться на зони, враховуються технологічні процеси. Витяжні установки розміщують там, де є печі та інше теплове обладнання, щоб швидко відводити надлишкову теплоту та продукти згоряння. Також витяжку монтують в виробничих зонах, де змішується тісто та може утворитися вибухонебезпечна фракція пилу. В приміщеннях де зберігаються інгредієнти або уже готові продукти, повинні бути необхідні мікрокліматичні умови - це дуже важливо. Багато часу приділяють саме аналізу об’єкту: кожна виробнича зона розраховується окремо, обов’язково враховується її специфіка.

Необхідне правильне планування вентиляційної системи, щоб можна було забезпечити зручність підходу для обслуговування, чищення та заміни фільтрів. За потреби можна встановити додаткові автоматичні вентилятори, які будуть підключатися самостійно у разі збоїв основних. Головне - правильно розрахувати систему на повітрообмін, щоб забезпечити якісне очищення повітря.

Обирайте монтаж вентиляції хлібозаводу від ТРІАТЕК та досягайте успіхів!



Часті запитання

Де замовити вентиляцію для хлібозаводу?

Найефективніше рішення - звернутися по допомогу до фахівців компанії ТРІАТЕК, які спеціалізуються на системах вентиляції для пекарень. Якість обладнання на високому рівні. Працівники з досвідом допоможуть правильно вибрати обладнання. Є можливість виконати всі роботи «під ключ». Для замовлення послуги потрібно зателефонувати за вказаним номером або заповнити заявку на сайті. Доставка здійснюється по всій Україні.

Яка система вентиляції підійде в пекарню?

Виробники пропонують різні системи – природного та механічного типу, приточно-витяжні моделі. Кожен тип має свою вартість та особливості роботи. Для пекарень підходять всі варіанти, але перед покупкою системи обов’язково треба врахувати площу приміщення. Важливо підібрати таку систему, яка здатна створити необхідні кліматичні умови. На кожен вид цеху повинна проводитися окрема оцінка навантаження, згідно якої і підбирають тип вентиляції.

Скільки очікувати на проектування вентиляції для хлібозаводу?

Проект розробляється згідно стану приміщення та його масштабів. На швидкість проектування вентиляції впливають уподобання клієнтів, які вони оголошують перед початком роботи. Компанія ТРІАТЕК виконує роботу максимально швидко, наскільки це можливо. Попередній план може бути змінений, також можливе додавання нових елементів. Якщо у вас залишились питання, зверніться до менеджерів.