• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

Вентиляція молочного заводу

Залиште заявку, щоб отримати ефективну систему вентиляції

Молокозаводи – це підприємства з безліччю різних процесів, так чи інакше пов’язаних з переробленням молока. Така корисна речовина не може зберігати всіх своїх властивостей за не належних санітарно-гігієнічних умов. Контролювати цей процес самостійно без залучення спеціального обладнання неможливо, тому вентиляція для молочного заводу є єдиним розв’язанням проблеми, і краще за все буде звернутися до фахівців ТРІАТЕК.

Виділяють, як окремі підприємства, що займаються виготовленням конкретної продукції, так й загальні, де проходить безліч технологічних процесів. Від кількості забруднення в цьому випадку й залежить комплектація та функціонал вентиляційної системи.

Для чого необхідна вентиляція молокозаводу

Під час роботи різного устаткування завжди виділяється тепло, яке потрібно виводити з приміщення. У зворотному разі неможливо буде знаходитися в цехах та працювати з обладнанням - воно буде дуже гарячим. Саме тому необхідно користуватися вентиляцією молокозаводу.

Підтримання прийнятних умов праці – це запорука доброго самопочуття робітників та їхньої ефективності на робочому місці. Під час виготовлення різних молочних продуктів поступово виділяються різні пари, що потім осідають на легенях робітників. Це може згодом викликати різні захворювання. Свіже повітря допомагає впоратися з головним болем, залишаючи ясною свідомість.

Виділення під час роботи цехів здатні також погано впливати на навколишнє середовище, тому важливо встановлювати вентиляцію молочного заводу, щоб мінімізувати кількість забруднення. В деяких випадках рекомендується не лише виведення брудного повітря, але і його фільтрація. Це притаманне цехам, де виготовляється сухе молоко. Така система також допомагає впоратися з пожежею або вибухами.

Забруднення в різних цехах

Від того, який тип забруднення притаманний певному процесу, буде залежати й необхідна вентиляція молокозаводу.

Загалом на виробництві молока можна зіткнутися з такими типами шкідливих елементів, як пил, надмірна волога, тепло та пари. Проектуванню захисту від них слід приділити належну увагу. З огляду на це можна виділити декілька зон, яким притаманний певний тип бруду:

  • пил частіше за все з’являється в цехах, де проводиться фасування сухого молока;
  • надмірне виділення вологи притаманне розливним цехам, де виготовляється молоко, і відділам, де виготовляють масло, сир, сирково-сирну продукцію, відбувається процес закваски, у мийних відсіках, у приймальних відділеннях та тих, де зберігається готова продукція;
  • надмірна кількість тепла частіше за все зустрічається у відділах, де проходить процес перетоплення олії;
  • небезпечні для людини пари виділяються під час роботи з пакувальними матеріалами. Частіше за все використовують плівку з поліетилену.

Проектування вентиляції для молочного заводу включає в себе обчислення кількості шкідливих речовин, вологи та тепла. На підставі цього проводиться підбір конкретного обладнання, яке дозволить впоратися з цими негативними факторами та виконати монтаж вентиляції.

Чому працювати треба саме з нами

Чому працювати треба саме з нами

Огляд об'єкта профільними фахівцями

Чому працювати треба саме з нами

Детально плануємо проектні та монтажні роботи

Чому працювати треба саме з нами

Виконуємо роботи "Під ключ"

Чому працювати треба саме з нами

Ефективно витрачаємо час і кошти

Чому працювати треба саме з нами

Гнучка цінова політика

Чому працювати треба саме з нами

Висока якість гарантована

Види вентиляційних систем для молокозаводу

У виробничих цехах, де під час роботи устаткування виділяється надмірна кількість вологи, частіше за все встановлюють систему, що буде не лише видаляти забруднене повітря, але й забезпечувати надходження сухого та підігрітого повітря. Вентиляція молокозаводу дозволить впоратися відразу з декількома проблемами.

Часто стається так, що у приміщеннях, де постійно видаляється волога, може раптово знизитися температура. Це призводить до утворення конденсату на станках, корозії та ламанню.

Через зміну температури може з’являтися туман, який унеможливлює процес виробництва – робітники не зможуть побачити нічого, що знаходитися поруч, є великий ризик травмувань, а тому необхідний монтаж вентиляції молокозаводу,

Для вирішення цієї ситуації рекомендують забезпечити доступ повітря, що буде встановлювати 30-35 градусів Цельсія. Подаватися таке сухе та тепле повітря повинно лише в верхній частині приміщення. Для видалення повітря з вологою встановлюють витяжну систему вентиляції. Така модель може бути застосована лише у разі, якщо висота приміщення буде більшою за 5 метрів - в іншому випадку є ризик, що сухе та тепле повітря буде негативно впливати на робітників цеху та устаткування.

Холодне повітря може негативно вплинути на безліч технологічних процесів. Окрім нагрівання, є також ще один засіб – створення теплової завіси.

Така вентиляція молочного заводу встановлюється у наступних місцях:

  • у відділеннях приймання та видачі продукції;
  • біля спеціальних прорізів, що зроблені в зовнішній стінці, через яку подається сировина і тара;
  • на мийках автоцистерн.

Вентиляцію молочного заводу та всіх його цехів здійснює механічна загальнообмінна витяжна та припливна система. Особливості їх роботи залежать від конкретного цеху.

В апаратному цеху, де проводиться приймання та розлиття молока, встановлюють спеціальну механічну припливну систему з невеликими повітроводами зверху приміщення. Витяжка також може бути доповнена системою місцевих відсмоктувачів біля найзабрудненіших елементів.

Для забезпечення певних умов, що сприяють виготовленню сиру, глазурованих сирків, фасуванню сметани та сиру, миттю тари, встановлюють таку ж витяжку та припливну систему. У солильному цеху та камерах дозрівання встановлюють спеціальне обладнання для забезпечення рециркуляції повітря. Витяжка – така сама, як і у всіх попередніх випадках.

Боротися з пилом можна не лише вентиляцією молочного заводу, але і встановленням олійних фільтрів або систем тонкого очищення. Здебільшого їх ставлять там, де є відкриті технологічні процеси, у заквасочному цеху та там, де виготовляють дитяче молоко. Проходить не лише фільтрація повітря, але і його санітарна обробка. Інколи додатково встановлюють спеціальне обладнання кондиціювання, що допомагає забезпечувати постійний обмін повітря. Це важливо для дозрівання сирів.

Монтаж вентиляції молочного заводу вкрай важливий, але слід розуміти, що без попередніх вимірів не вдасться підібрати ту систему, що буде ефективніше виконувати свої функції. Це доволі енергозатратний процес, і розібратися в ньому без спеціальних знань неможливо, тому краще довіряти проектуванню вентиляції молочного заводу, що було розроблено професіоналами. Саме тому слід звернутися до ТРІАТЕК - ми займаємося не лише продажем такого обладнання, але і проводимо налагодження. Необхідно правильно розрахувати всі параметри, використовуючи спеціальне обладнання та формули.

Фахівці нашої компанії з усією серйозністю проходять до процесу проектування, монтажу та налагодження, пропонуючи індивідуальні рішення для конкретних типів цехів та їх площі. Монтажем повинні займатися професіонали!



Часті запитання

Де замовити вентиляцію для молочного заводу?

Є безліч компаній, що займаються продажем вентиляційних систем для виробництва, у тому числі й для молокозаводу. Деякі з них не пропонують додаткових послуг – проектування та монтаж, тому така співпраця не буде вдалою. Найкраще рішення - звернутися до фахівців ТРІАТЕК, що займаються не лише продажем систем, але і створюють план, обговорюють всі питання, пропонують рішення, що підходять до конкретного випадку.

Яка система вентиляції підійде для молокозаводу?

Спочатку треба розібратися з кількістю пару, вологи та тепла, яке виділяється під час різних процесів. Це дозволить виявити, де найважча ситуація, та встановити там не лише витяжні та припливні системи, але і створити умови до надходження теплого та сухого повітря, встановити спеціальну теплову завісу. Здебільшого звертаються також до встановлення механічних систем вентиляції, що діють на весь цех.

Як довго очікувати на проектування вентиляції для молочного заводу?

Фахівцям необхідно зробити всі необхідні заміри, виявити рівень забрудненості повітря, скласти план. Розробляється концепція та індивідуальний план, що підійде до конкретного приміщення. Для цього проводиться безплатний огляд, потім розробляється проект. Робітники пропонують комерційне рішення, відразу розраховують кількість грошей, які потрібно буде витратити.