• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

Як користуватись кондиціонером?

Самостоятельно вы не сможете

Кондиціонер - апарат для охолодження повітря в приміщеннях різного призначення, який потребує періодичного обслуговування і дотриманні правил експлуатації. Не можна просто встановити спліт-систему і забути про неї, насолоджуючись прохолодою і приємним мікрокліматом в будинку.

З таким підходом ви ризикуєте вже наступного літа витратитися на новий кондиціонер, паралельно надихавшись пилом і продуктами життєдіяльності мікробів. Словом, без регулярного очищення і контролю стану обладнання - нікуди! Про те, як правильно обслуговувати кондиціонер і як не допустити забруднення простору, читайте далі.

Цікавить РЕАЛЬНА ціна кондиціонера?

МІФ 1. КОНДИЦІОНЕР БЕРЕ СВІЖЕ ПОВІТРЯ З ВУЛИЦІ
Звичайні кондиціонери не беруть повітря з вулиці, вони лише охолоджують (або нагрівають) те повітря, що є у вас в приміщенні. Брати повітря з вулиці можуть тільки спеціальні кондиціонери, доповнені системою вентиляції. Тому при використанні кондиціонера важливо також часто провітрювати приміщення, як і без нього.

Як правильно користуватися кондиціонером: поради для всіх і кожного

Якщо ви вирішили купити кондиціонер основні правила експлуатації такі:

  • Регулярне обслуговування - обов'язково. Має на увазі планову заміну фреону і очищення фільтрів, які перебувають у внутрішньому блоці, а також видалення пилу зі зовнішнього блоку.
  • Профілактичні огляди і своєчасний ремонт. У разі виникнення несправностей необхідно відразу звертатися до професіоналів, наприклад, в сервісний центр.
  • Дотримання температурного режиму. Нижче 22 ° С не рекомендується (в приміщенні).
  • Якщо на вулиці температура досягла отмекі нижче -5 ° С, а зовнішній блок вашої спліт-системи не є інверторним, краще утриматися від використання кондиціонера

МІФ 2. ДЛЯ ШВИДКОГО ОХОЛОДЖЕННЯ ПОТРІБНО ПОСТАВИТИ ТЕМПЕРАТУРУ ПО НИЖЧЕ
Коли ви вмикаєте кондиціонер в теплому приміщенні, то він працює в одному режимі (на повну потужність) поки не охолодить повітря до тієї температури, яку ви поставили на пульті. Тому, якщо для вас комфортна температура + 24 ° С - ставте її, кондиціонер досягне цієї позначки так само швидко, як якщо б ви виставили + 18 ° С. Але ви уникнете переохолодження і, як наслідок, неприємних захворювань

Виробники спліт-систем і співробітники сервісних центрів настійно не рекомендують безперервну експлуатацію побутового кліматичного обладнання в форматі 24/7. Це істотно збільшує ризик виникнення поломок і теоретично скорочує термін служби кондиціонера.

Міняємо фреон - вдихаємо в кондиціонер нове життя

Щоб зрозуміти, як обслуговувати кондиціонер, необхідно знати принцип його роботи. Заснований він на поглинанні тепла з приміщення і переміщенні оного за допомогою спеціального холодоагенту (фреону) в зовнішній блок, звідки вже і відбувається виведення назовні. Так ось саме холодоагент і потребує регулярної заміни!

Новий фреон рекомендується заправляти хоча б раз на рік, можна раз в півтора. Це допоможе уникнути перегріву компресора, продовжить термін експлуатації кондиціонера і забезпечить його коректну роботу.

Увага! Самостійно ви не зможете зрозуміти чи достатньо фреону в системі, так як під час витоку фреон моментально випаровується, не має кольору і запаху, тому його нестача не помітна для людини. Про значної нестачі хладагента ви дізнаєтеся вже коли кондиціонер почне гірше працювати.

Брудною працювати не хоче навіть спліт-система!

Засмічений фільтр - трагедія для обладнання і ризик для тих, хто знаходиться в приміщенні. Відсутність регулярного чищення загрожує наступним:

  • затримка проходження повітря через випарник у внутрішньому блоці;
  • поганий обдув теплообмінника і повільне випаровування холодоагенту (фреону);
  • витік конденсату через внутрішній блок;
  • обмерзання внутрішнього блоку кондиціонера;
  • засмічення дренажної системи.

Зазначені проблеми описані більш з технічної точки зору, формально внаслідок забруднення фільтрів ви отримаєте калюжу води, відсутність потрібної температури охолодження, несприятливий для життєдіяльності мікроклімат і ризик підчепити респіраторне захворювання або алергію на пил. Досить навіть раз на півроку почистити кондиціонер, щоб не зіткнутися з описаними неприємностями. Періодична заміна фільтрів також є обов'язковою. Такі маленькі нюанси, а відразу мінус купа проблем!

МІФ 3. КОНДИЦІОНЕР РОЗНОСИТЬ МІКРОБИ ПО ПРИМІЩЕННЮ
Багато хто вважає, що якщо один з членів сім'ї хворіє, то не потрібно включати кондиціонер, так як він рознесе мікроби по квартирі. Насправді мікроби від хворої людини самостійно заповнюють весь приміщення, а кондиціонер, під час своєї роботи, як раз очищає повітря від мікробів. Особливо це стосується кондиціонерів з вбудованим фільтром «Холодна плазма».

Дотримуйтесь рекомендації як правильно експлуатувати кондиціонер - і вам не доведеться минати потім в літню спеку, возитися з ремонтом і витрачати на нього час / кошти!