• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

Опалення кондиціонером: бюджетний обігрів приміщення

Мало хто знає, що кондиціонер здатний не тільки охолоджувати повітря, але і служити його обігрівачем. Саме такий прилад називають побутовий кондиціонер або побутовим тепловим насосом. За ціною, кондиціонер такого типу в 1,5-2 рази перевищує свій аналог, що не призначений для постійного обігріву взимку. Але і витрати на опалення це обладнання може скоротити на 60%. Кондиціонери з такою функцією виготовляють не всі відомі фірми, а справжні лідери у своїй галузі, наприклад: Mitsubishi Electric, Cooper & Hunter, Gree, Neoclima, LG.

Обігрів кондиціонером МОЖНА ПРОВОДИТИ ПО-РІЗНОМУ.
1. Використовувати просту спліт-систему

Цей вид обігріву особливо затребуваний в міжсезоння, коли централізовано опалювати не почали, а в приміщенні холодно, волого і зовсім не комфортно. Крім цього, опалення кондиціонером не тільки рятує від холоду і створює затишок і комфорт, але обходиться набагато економічніше багатьох обігрівачів, так як на відміну від них дана спліт-система при однаковому споживанні електроенергії виробляє значно більше тепла. Це відбувається за рахунок того, що енергія витрачається не на нагрів, а на транспортування тепла в кімнату. Повітря зігрівається в зовнішньому блоці і направляється компресором по трубопроводу у внутрішній блок, який встановлений в приміщенні. Вентилятор з внутрішнього блоку посилають тепле повітря вниз.

Звикнувши до такого комфортному перебуванню восени, нам хочеться і далі використовувати його, до того ж він набагато вигідніше різних опалювальних приладів. Звичайний кондиціонер для обігріву приміщення взимку використовувати категорично не можна (обмеження температури -7 градусів). Для цього існує ряд причин:

 - Це вже стає не так економічно, тому що тепла виробляється набагато менше, а енергії споживається більше.

- При низькій температурі на вулиці деталі кондиціонера зношуються набагато швидше, що призведе незабаром до його поломки через густий консистенції масла.

Але наука не стоїть на місці, з кожним роком фірми, які виробляють кондиціонери вдосконалюються в своєму виробництві. І може бути, в найближчому майбутньому вони порадую нас новітнім видом цієї техніки, завдяки якому ми і взимку зможе створити тепло, затишок і комфорт в будь-якому приміщенні ще більш економічніше, ніж зараз.

Кондиционер для обогрева

2. Кондиціонер з тепловим насосом

Цей вид кондиціонування, може використовуватися практично цілий рік. Головною складовою є тепловий насос, який використовується для зігрівання, охолодження і навіть забезпечення гарячою водою приміщень будь-якого типу в північних регіонах. З початку холодної пори року ця система може відмінно опалювати і забезпечувати гарячою водою, а в жаркий сезон підтримувати прохолоду. Завдяки наявності високих технологій кампанії-виробники пропонують клієнтам користуватися даними винаходом навіть при зниженні температури до -25 градусів.

Цей вид кондиціонування можна легко встановити в будь-яких приміщеннях будь-якої кліматичної зони. Перевагою є те, що даний опалювальний комплекс не вимагає великих витрат при його установці. Не потрібно проводити земельних робіт, не потрібно окремого приміщення і складних конструкцій. Все дуже просто, зовні приміщення встановлюється зовнішній блок, а внутрішній настінний блок (або гідроблок, якщо це потрібно), розташовується всередині.

Зовнішній комплекс забирає повітря і зігріває його, далі за допомогою фреону передається до внутрішнього блоку. У свою чергу, внутрішній блок може безпосередньо обігрівати духи або бути підключений до будь-якій системі опалення.

Даний кондиціонер для опалення може бути використаний цілий рік, як для опалення приміщення, так і наявності гарячої води, що значно поліпшить побутові умови для мешканців, які проживають в суворих кліматичних умовах.

Отже, найекономічнішим і доцільним способом автономного або резервного опалення квартири є обігрів кондиціонером. Але не все так просто. Чи не кожне обладнання підходить для цих цілей. Найпростіші моделі кондиціонерів з обігрівом (on / off) можуть працювати на тепло тільки до зовнішньої температури -5 ° С і їх енергоефективність в такій ситуації залишає бажати кращого. Тому використовувати їх можна тільки для обігріву в перехідний період, а на зиму необхідно повністю відключати, щоб уникнути поломок (які, до того ж, жоден виробник не визнає гарантійними).

Який же вибрати кондиціонер для опалення, щоб отримати максимально можливу ефективність? Критеріїв відбору кілька.

  • По-перше, кондиціонер для опалення повинен обов'язково мати інверторний компресор. Експлуатація кондиціонера взимку пов'язана з необхідністю роботи кондиціонера в дуже широкому діапазоні температур, тому без плавного регулювання продуктивності компресора тут не обійтися.
  • По-друге, в своїх характеристиках теплові насоси повинні мати можливість роботи на обігрів при зовнішніх температурах -20 .. -25 ° С. Саме наявність цього параметра гарантує, що заводом-виробником забезпечені всі необхідні компоненти для роботи кондиціонера взимку: спеціальне виконання компресора, регулятор оборотів вентилятора зовнішнього блоку, підігрів компресора, Підгірці картера, наявність ефективного режиму розмерзання і т.п.

Компанія ТРІАТЕК пропонує купити кондиціонер для обігріву квартири та інших приміщень. Не пропустіть можливість додатково економити на опаленні взимку. Просто зверніться до нас, і ми підготуємо найбільш вигідну пропозицію персонально для Вас!



Часті запитання

Чи може бути кондиціонер єдиним джерелом тепла в приміщенні?

Загалом - так, але слід пам'ятати декілька моментів: - чим нижче температура на вулиці, тим нижче ефективність роботи кондиціонера на обігрів. Щоб використовувати його як єдине джерело тепла треба правильно розрахувати його потужність при бажаних температурах; - при високій вологості на вулиці відбувається обмерзання зовнішнього блоку. Це є нормальним станом для кондиціонера, що працює на обігрів. Щоб позбутися обмерзання кондиціонер стає в режим відтаювання, під час розморожування він не продукує тепло, що може викликати певний дискомфорт при користуванні.