• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

На що звернути увагу при виборі кондиціонера?

Ви задумалися про покупку кондиціонера? Але скоро літо. І ви впевнені що тепер Вам доведеться переплачувати і за кондиціонер, і за монтаж, і знову таки ці черги на установку ... Ви маєте рацію, але лише частково. У нашій компанії вартість кондиціонера і його монтажу формується в залежності від цін які постачальники виставляють на ринок. А вони в свою чергу прив'язані до курсів валют, але не до сезону. Так що ніяких стрибків вгору в ціноутворенні на обладнання і його монтаж, через приходу літа, у нас не буде. А ось з чергами на установку, на жаль, доводиться миритися. Ми не можемо, на шкоду своїй репутації та якості виконуваних робіт, набрати некваліфікований персонал, аби швидше і більше. Але давайте повернемося до вибору кондиціонера.

Якісний кондиціонер буде Вам надійним помічником в перебігу багатьох років. І наша спільна мета вибрати саме таке обладнання. Основні пункти на які важливо звернути увагу: на матеріали, на збірку, на функціонал, на термін гарантії від виробника.

Основним вузлом кондиціонера є компресор. Найчастіше від менеджерів можна почути що в даній моделі маловідомого китайського виробника встановлений компресор від знаменитого японського. У більшості випадків це не зовсім вірно. При виробництві китайських компресорів використовуються технології японських виробників. А це різні речі. Так що, якщо Ви вирішили придбати кондиціонер від мало відомого виробника подивіться технічний опис, благо в інтернеті доступ до цієї інформації відкритий.

Функціонал. Коли ми говоримо про функціонал, ми маємо на увазі наявність необхідних вузлів автоматики і датчиків. Наприклад в кондиціонері, обов'язково повинен бути датчик низького тиску. Тобто, в разі якщо в системі критично знизився тиск (одна з основних причин витік холодоагенту з фреоном-магістралі) компресор повинен відключиться, і в ідеалі повідомити про це користувачеві, за допомогою передбачених виробником засобів (звукові сигнали, певні моргання світлодіодів). У кондиціонері повинна бути передбачений захист від перепадів напруги. Якщо ви все ж візьмете кондиціонер маловідомого виробника, з погано реалізованої захистом, то ми рекомендуємо купити зовнішній захист, яка в разі стрибка напруги, вбереже кондиціонер.

eer cop

Енергоефективність кондиціонерів вимірюється двома коефіцієнтами: ERR (дорівнює відношенню потужності охолодження до споживаної потужності) і COP (дорівнює відношенню потужності обігріву до споживаної потужності).

Типове значення ЕRR - 2.5-3.2 і COP - 2.7-3.6.

Залежно від значення коефіцієнтів COP і ERR кондиціонер потрапляє в одну з семи категорій енергоефективності

Краща категорія позначається буквою A (COP> 3.6; ERR> 3.2), а найгірша - буквою G (COP <2.4; ERR <2.2).

Всі параметри кондиціонера вимірюються відповідно до стандарту ISO5151 (температура в приміщенні + 27 ° С, на вулиці + 35 ° С). Якщо умови будуть іншими, то ефективність кондиціонера може істотно змінитися.

Багато хто помилково вважає, що купуючи кондиціонер, їм не доведеться провітрювати кімнату. Ви повинні знати, що кондиціонер не забирає повітря з вулиці, він охолоджує або гріє повітря, які є в приміщенні. Є тільки єдиний вид кондиціонерів, які можуть трохи домішувати вуличне повітря до внутрішнього. Це канальні кондиціонери. Однак вони підходять більше для промислових приміщень через великі габарити і високу вартість. Для того, щоб отримати саме такий кондиціонер, який потрібен вам, варто звернути увагу на такий сервіс, як продаж монтаж кондиціонерів - більшість компаній пропонують такі сервіси. Вибрати кращу компанію - це вже завдання покупця.

Така функція кондиціонера, як обігрів, дуже важлива в період міжсезоння. Часто буває, що опалення ще не включили, а на вулиці вже холодно. Кондиціонери з функцією теплового насоса коштують трохи дорожче звичайного. Купуючи такий кондиціонер не забувайте. що при низьких температурах на вулиці їм користуватися не можна. правда, існую кондиціонери з вбудованими тенами, як в звичайних обігрівачах повітря. Такими кондиціонерами можна користуватися при будь-якій температурі, однак енергоефективність в них нижче.

Переважна більшість кондиціонерів здатні працювати при температурах зовнішнього повітря до +45 градусів за Цельсієм. Однак нижня межа температурного діапазону різних кондиціонерів - різна. Це залежить від складності конструкції і її вартості. Якщо нижня межа роботи Вашого кондиціонера близько 0 градусів, його можна адаптувати за допомогою спеціального «зимового комплекту» і виклику майстра.

Инверторное управление компрессора кондиционера

Кондиціонери з інверторними компресорами стоять вище, однак їх якість також вище, ніж у звичайних кондиціонерів. Інверторний компресор дозволяє поступово змінювати потужність кондиціонера, при цьому відбувається економія електроенергії. Крім того, такий компресор дозволить вам збільшити термін користування кондиціонером. Виробництво таких кондиціонерів складніше, тому і вартість їх вище.
Вибираючи кондиціонер в спальню, зверніть увагу на моделі з низьким рівнем шуму. Більшість кондиціонерів мають рівень шуму внутрішнього блоку в межах 26-40 Дб. Однак в залежності від швидкості вентилятора. Шум може бути вище на 6-8 Дб.

Важливе значення має відстань між зовнішнім і внутрішнім блоками кондиціонера. Від цього залежить вартість монтажних робіт і термін служби пристрою. Чим більше відстань між блоками, тим більше навантаження на компресор. Максимальна відстань не повинна перевищувати 12 метрів. Існують моделі, які можуть працювати з трасою до 50 метрів, але їх вартість помітно дорожче. Однак відстань між блоками кондиціонера не повинно бути менше 2-3 метрів. Оптимальна довжина становить від 5 до 7 метрів.

Як не дивно, але вибираючи кондиціонер, Ви можете вибирати і тип фреону. Сьогодні у продажу можна знайти кондиціонери, які працюють на фреоні R-22, R-410A і R-407C. R-410A і R-407C вважаються кращими, оскільки вони не руйнують озоновий шар. Але це робить свій вплив на вартість кондиціонера. Все ж ми рекомендуємо вибирати саме цей тип фреону і кондиціонер, який з ними працює.

У першій частині статті «Як вибрати кондиціонер» ми говорили про те, які бувають кондціонери, з яких частин складаються, і які з них є найбільш привабливими для пересічного покупця. Тепер давайте подивимося, як вибрати кондціонер, виходячи з власних потреб. Літо вже йде, так що необхідно підготуватися до літньої спеки, яка явно буде порівнянна з жаркими днями торішнього літа.

Потужність кондиціонера

Щоб не завантажувати читача складними технічними термінами і формулами, просто зазначимо, що оптимально кондиціонер буде виконувати свої функції, якщо виходити з простого співвідношення: 1 кіловат на 10 квадратних метрів приміщення. Яка потужність кондиціонера, можна легко дізнатися, запитавши продавця в магазині, або поглянувши на упаковку.

Фахівці радять, що краще за все кондиціонер брати з запасом потужності, щоб його «вистачало» на додаткові джерела тепла і перешкоди, на зразок входять в приміщення людей або відкриваються вікна і двері. В даному випадку краще всього використовувати так званий коефіцієнт теплових потоків.

Це дуже просто. Якщо кімната постійно залита сонячним світлом, коефіцієнт приймаємо рівним 0,04. Якщо темна кімната, коефіцієнт приймаємо рівним 0,03. Якщо кімната періодично висвітлюється сонцем, то коефіцієнт должнен дорівнювати 0,045.

Крім того, враховуємо і збільшення потужності, виходячи з кількості людей, які перебувають в кімнатах. Так, одна людина, яка нічого не робить, це, грубо кажучи, 0,1 кВт. Якщо людина зайнята фізичною працею, то плюс 0,2 кВт. Додаємо і тепловіддачу побутових приладів. Тут використовуємо той же принцип, що і у випадку з підрахунком потужності на кількість осіб в кімнаті. Так, якщо є телевізор, додаємо до необхідної потужності кондиціонера 0,2 кВт, комп'ютер - 0,3 кВт.

Давайте для прикладу підрахуємо потужність кондиціонера, який будемо встановлювати в кімнату площею 20 квадратних метрів і висотою стелі 2,75 метра. Приймемо також освітленість кімнати, що дорівнює середньому показнику, плюс в кімнаті їсть комп'ютер.

Так, обсяг приміщення виходить рівним 55 кубічних метрів. Цей обсяг множимо на 0,035 (коефіцієнт освітленості), отримуємо 1,9 кВт. Потім додаємо 0,1 кВт для однієї людини, плюс 0,3 кВт для одного комп'ютера. У підсумку виходить, що потужність кондиціонера повинна бути рівною 2,3 кВт.

Тут зробимо важливе зауваження: економити на потужності кондиціонера ні в якому разі не можна. Якщо взяти кондиціонер з недостатньою потужністю, він буде працювати на повну весь час, і це призведе до швидкого зносу і виходу з ладу компресора. А вартість компресора може бути дорівнює вартості кондиціонера. Плюс до всього, «маленький» кондиціонер для великої кімнати не підходить, оскільки нормальну температуру такий кондиціонер забезпечити все одно не зможе.

Економимо електроенергію

Взагалі кажучи, більшість кондиціонерів, при досягненні заданого рівня температури, відключаються. Потім, при нагріванні приміщенні і підвищенні температури, включаються знову. Такі включення призводять до підвищеного споживання енергії і навантаження на мережу. В результаті також витрачається досить багато енергії даремно. Найкраще купувати інверторні кондиціонери, які можуть при досягненні оптимальної температури переходити як би в сплячий режим. При нагріванні приміщення такий кондиціонер плавно переходить до повного режиму роботи, і стрибків споживання енергії не відбувається. Таким чином енергія економиться.