• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

Повітряний тепловий насос. Різновиди. Застосування. Ціна.

Багато хто вже знає, що є два основних типи теплових насосів:

Геотермальний тепловий насос - як джерело тепла використовує грунт або водойму. Так як перенесення тепла від грунту до теплового насоса і від нього до споживача здійснюється за допомогою рідини, то такі теплові насоси Київ також називають «вода-вода».
Повітряний тепловий насос - як джерело тепла використовує зовнішнє повітря. Повітряних теплових насосів існує два види: «повітря-вода» і «повітря-повітря». Детальніше про них поговоримо далі.
Незважаючи на те, що повітряні теплові насоси більше схильні до коливань температур, вони все ж залишаються найбільш популярним видом альтернативних джерел опалення, так як вимагають набагато менших капітальних витрат, ніж геотермальної обладнання. Завдяки цьому окупність повітряних теплових насосів відбувається набагато швидше. Далі поговоримо саме про них.

РІЗНОВИДИ ПОВІТРЯНИХ ТЕПЛОВИХ НАСОСІВ.
Як описувалося раніше, існує два види повітряних теплових насосів:

  • «Повітря-вода» - тепло для обігріву приміщень береться з зовнішнього повітря (завдяки унікальним властивостям сучасних систем це можливо навіть при -28 ° С!) І використовується для нагріву води, яка надалі йде в опалювальні прилади (радіатори, теплі підлоги, фанкойли ).
  • «Повітря-повітря» - джерелом тепла також є зовнішнє повітря. Але це тепло не передається через воду, а відразу нагріває повітря через внутрішні блоки теплового насоса (виглядають точно також, як внутрішні блоки звичайного кондиціонера).

За великим рахунком, повітряний тепловий насос повітря-повітря і є кондиціонер, який спроектований і вироблений для роботи на опалення. Його, на відміну від звичайного кондиціонера, економічно доцільно використовувати взимку.

Teplovoj nasos vozduz vodaтепловой насос воздух-воздух

Застосування повітряних теплових насосів. Плюси і мінуси.
Коли ж доцільно застосовувати різні типи повітряних теплових насосів? Для відповіді на це питання необхідно зрозуміти, в чому полягає відмінність між ними з точки зору споживача.

ВИСНОВКИ

Тепловий насос "повітря-вода" Тепловий насос "повітря-повітря"
Через теплообмінник нагріває воду, яка циркулює опалювальних приладах (радіатори, тепла підлога, фанкойли). Тобто, фактично, заміняє звичайний котел.

Нагріває повітря в приміщенні за рахунок свого внутрішнього блоку. Як правило, один зовнішній блок забезпечує роботу одного внутрішнього блоку.

Виробником регламентована робота до -25 ° С зовнішньої температури (а, виходячи з досвіду, навіть нижче). Але вже при -15 ° С починається збільшення енергоспоживання і зменшення продуктивності теплового насоса.

Та ж ситуація.
Виробником регламентована робота до -25 ° С зовнішньої температури (а, виходячи з досвіду, навіть нижче). Але вже при -15 ° С починається збільшення енергоспоживання і зменшення продуктивності теплового насоса.

В водяний контур можна встановити електронагрівальні пристрої, щоб перекрити відсутню продуктивність теплового насоса після настання -15 ° С.

Немає способів збільшення продуктивності при низьких зовнішніх температурах.

Може працювати на одну водяну систему спільно з газовим, твердопаливним або електричним котлом, покращуючи її ефективність, коли це можливо.

Є незалежною системою. Може зменшити навантаження на звичайні системи опалення, якщо ті будуть враховувати зміну температури в кімнатах будинку, де встановлені внутрішні блоки теплового насоса.

ВИСНОВКИ

Тепловий насос «повітря-вода» доцільно використовувати і як основну систему опалення, і як додаткову.

Робота зі стандартними опалювальними приладами дозволить комфортно і ефективно обігрівати все приміщення в будинку.

Застосовується тільки в індивідуальних системах опалення.

Тепловий насос «повітря-повітря» доцільно використовувати як додаткову систему опалення для створення комфортних умов в перехідній і зимовий період року в окремих приміщеннях.

Він може знизити споживання газу (або іншого палива), якщо в приміщеннях, де він буде встановлений, опалювальні прилади будуть автоматично реагувати на зміну температури (наявність термоголовок або термодатчиков).

Можна застосовувати в будинку, квартирі, офісі або будь-яких інших видах приватної та комерційної нерухомості.

Обидва види повітряних теплових насосів можна застосовувати як при будівництві нової системи опалення, так і при реконструировании старої. Значною перевагою проти геотермального обладнання є те, що немає необхідності в проведенні великих земляних робіт, а сучасний дизайн зовнішніх блоків легко впишеться в екстер'єр будинку.

Ціни повітряних теплових насосів
Виходячи з наведеної вище інформації, стало ясно, що різні типи повітряних теплових насосів використовуються для різних цілей. Як в будь-якому вигляді техніки, вартість обладнання залежить не тільки від цілей, для яких воно використовується, але і від цінової політики компанії-виробника.

Технологія виготовлення ефективних повітряних теплових насосів відносно нова. Проте, у даного типу обладнання вже є виробники-новатори, які задають тенденції в даній галузі, і виробники-послідовники, які переймають технології у провідних компаній.

Наша компанія працює з різними виробниками, але застосовує лише надійне і перевірене обладнання. Нижче наведені таблички, з орієнтовними цінами на різні повітряні теплові насоси. Щоб дізнатися точну ціну повітряного теплового насоса, а також його установки, конкретно для Вашого випадку - зверніться до наших соціалістам за телефонами, вказаними в розділі «Контакти».

Тепловий насос повітря вода ціна

Площа дому Ціна vozdusnij teplovoj nasos
до 70 кв.м від 5 000 $
до 100 кв.м від 5 500 $
до 120 кв.м від 6 800 $
до 140 кв.м від 8 200 $
до 200 кв.м від 9 500 $
до 270 кв.м від 14 500 $
до 550 кв.м від 27 100 $
до 800 кв.м від 33 000 $
до 1000 кв.м від 52 500 $

Якщо ви хочете купити тепловий насос можливий підбір на будь-яку необхідну площу.

Теплові насоси повітря повітря ціна

Площа приміщення Ціна
до 25 кв.м від 600 $
до 35 кв.м від 780 $
до 50 кв.м від 1 070 $
до 70 кв.м від 1 170 $

Можливий підбір на будь-яку необхідну площу.

Примітка: дані в наведених таблицях - орієнтовні, підбір і оцінка вартості обладнання повинна здійснюватися тільки на підставі вихідних даних про об'єкт (подробиці можете отримати у наших фахівців).

Ціни конкретно для Вашого випадку можуть відрізнятися як в меншу, так і в більшу сторону. Крім того, потрібно також враховувати, що вартість монтажу може також різко відрізнятися в залежності від поставленого завдання.

Основні виробники повітряних теплових насосів (якщо Вас цікавить інший бренд - телефонуйте - допоможемо!)

 

Mitsubishi

Mitsubishi Electric - один з першопрохідців в розробці і виготовленні повітряних теплових насосів. Унікальна технологія інверторних компресорів дозволяє тепловим насосам Mitsubishi Electric гарантовано працювати до -28 ° С зовнішньої температури, а на практиці і до більш низьких значень.

Теплові насоси Mitsubishi Electric виробляються на заводах у Великобританії і Японії.

Hitachi teplovoj nasos

Hitachi - великий виробник інноваційної електротехніки серед якої і повітряні теплові насоси. Відмінною особливістю теплових насосів Hitachi є наявність моделей «вода-вода», здатних підігрівати воду до температури 80 ° С, що дозволяє використовувати їх в традиційних системах опалення, побудованих на радіаторах. При цьому мінімально заявлена робоча температура зовнішнього повітря може досягати -25 ° С.

Виробництво теплових насосів Hitachi знаходиться в Іспанії.

Cooper Hunter Teplovoj Nasos

Cooper & Hunter - відомий виробник кліматичної техніки, який отримав популярність завдяки відмінному поєднанню «ціна-якість». Теплові насоси Cooper & Hunter мають безліч різних виконань. Особливо широкий модельний ряд в системах «повітря-повітря».

Теплові насоси Cooper & Hunter виробляються на одному з найбільших кліматичних заводів Китаю.