• Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00, Сб - Нд: 10:00 - 18:00

+38 067 139-39-49
  • +38 067 139-39-49
  • +38 073 436-39-49
  • +38 050 398-39-49
  • Київ

м. Київ вул. Андрія Шептицького 14-б

Пн - Пт: 9:00 - 20:00,
Сб - Нд: 10:00 - 18:00

Інверторний кондиціонер або неінвенторний

Звичайні кондиціонери знижують температуру в приміщенні до заданого параметра, після чого компресор відключається. Але так як температура постійно буде збільшуватись, то через деякий час компресор знову включиться і заново почне цикл охолодження в приміщенні до заданої температури. А інверторні кондиціонери при досягненні заданої температури не відключати, а лише знижують свою продуктивність за рахунок зміни частоти струму електроживлення компресора. Тобто компресор кондиціонера працює постійно з необхідною для підтримки заданої температури, продуктивністю.

ІНВЕРТОРНИЙ КОНДИЦІОНЕР

ОСОБЛИВОСТІ ІНВЕРТОРНИХ КОНДИЦІОНЕРІВ
Головною особливістю інверторних кондиціонерів є те, що цей тип дозволяє управляти оборотами компресора. Це регулювання дає контроль над потужністю роботи кондиціонера. У зв'язку з цим виникає питання: чому раніше двигун компресора просто запускали, а потім припиняли роботу без управління частотою обертів? Відповіддю на це питання є те, що дана регулювання швидкості обертання дозволяє знизити споживання електричної енергії, і краще контролювати потрібну температуру. Тобто при отриманні певних градусів навколо кондиціонера обороти всередині компресора зменшуються, при цьому відбувається економія електроенергії.

Деякі експерти підрахували, що інверторний вид кліматичного обладнання дає економію від тридцяти до шістдесяти відсотків по відношенню до моделі аналогічної потужності. Ще однією перевагою цього кондиціонера є зменшення шуму при роботі зовнішньої частини кліматичної системи за рахунок управліннями оборотами, тому що вентилятор також, як і кондиціонер знижує обороти обертання. Також варто відзначити, що більшість інверторних моделей здатні працювати на обігрів при досить низьких температурах, в середньому при -15. Деякі навіть при -30 градусах.

Щоб зрозуміти процес стримування температури на певному рівні не потрібно бути фахівцем. Все досить легко. При запуску пристрою компресор активується в режимі прискорення, з метою отримання потрібного температурного показника. Під час зменшення температури в житло компресор зменшує свої обороти до мінімуму і утримує температуру з високою точністю в заданому рівні.

Вважається, що инверторная кліматична установка - це нововведення в бізнесі з продажу кондиціонерів. Тепер розглянемо плюси і мінуси спліт - систем з інвертором. По - перше в цій техніці багато електронних датчиків, які сигналізують і самостійно визначають місце поломки. Зазвичай кондиціонер відключається і включається світлове або символьне оповіщення. Такий захист дозволяє уникнути повної несправності всього кондиціонера в цілому, що загрожує серйозними грошовими витратами. По - друге як говорилося раніше, инверторная кліматична установка дає своїм власникам заощадити гроші на витратах за електроенергію. Останнім перевагою є тихий режим роботи вентилятора кондиціонера, а також стримування необхідного температурного рівня.

Инверторные кондиционеры принцип работы

До недоліків відносяться: електроніка всередині спліт - системи складається в основному з датчиків, які терпіти не можуть стрибків напруги, а в нашій країні таке явище трапляється часто. Також потрібно відзначити, що побутовий кондиціонер не запуститься при жаркій погоді, при температурі вище сорока двох градусів. Звичайно, і при негативних температурах він не стане працювати приблизно - 10 градусів і далі. Ще одним істотним мінусом є відсутність грамотних фахівців, які вміють ремонтувати інверторні спліт - системи. Сама процедура відновлення роботи кондиціонера займе величезну кількість часу.

За краще потрібно платити, тому вартість даного виду кліматичного обладнання дуже пристойна, його обслуговування також обійдеться в кругленьку суму. Висока ціна пов'язана з багаторівневою електронікою і безліччю функції відсутніх в простих кондиціонерах. Однак хочемо попередити, що на ринку стали продавати кондиціонери з інверторними компресорами, але китайського виробництва. У цих спліт - системах інвертора як такого немає. Налаштування швидкості роботи компресора здійснюється в них не через автоматику, а завдяки чотирьом конкретним рівням.

Треба відзначити, що купити побутовий кондиціонер краще у офіційного дилера або через постачальника, який вже тривалий час працює в цій сфері.

Не забувайте здійснювати щороку сервісну діагностику. Чи не намагайтеся економити на цьому обслуговуванні, тому що не виконана під час діагностика може привести до серйозної поломки і витрати будуть істотно більше.

В кінці залишилося лише сказати, що кондиціонер з інверторним компресором ідеально підходить для приміщень, де необхідна певна температура, наприклад, підприємства, що виробляють електронні пристрої або працюють в науковій сфері. Перед покупкою даної спліт-системи заздалегідь розрахуйте можливі витрати, пов'язані з обслуговуванням або тратою на ремонт певних елементів кондиціонера. Виробники інверторних кондиціонерів гарантують тривалий термін служби при правильній експлуатації обладнання.

У нашому інтернет-магазині Ви можете побутовий кондиціонер купити за вигідною ціною. Ми відмовилися від не якісне обладнання та пропонуємо тільки перевірені моделі кондиціонер спліт. Зателефонуйте нам, або замовте зворотний дзвінок, і ми повністю Вас проконсультуємо і підберемо ідеальний варіант инверторного кондиціонера.

Переваги і недоліки інверторних кондиціонерів

 

Так як при виборі кондиціонера покупець намагається спиратися не тільки на рекламні аспекти кондиціонера, але і на фактичні переваги і недоліки, ми наводимо основні відмінності між двома типами кондиціонерів.

1. Інверторні кондиціонери мають більш низький рівень шуму зовнішнього блоку (конденсатора) .За рахунок використання більш сучасних технологій, а також за рахунок того що мотор компресора ніколи не стартує на повну потужність, на відміну від кондиціонера On / Off.

2. Інверторні кондиціонери підтримують задану температуру краще. Діапазон коливань температури в інверторних кондиціонерах складає +/- 1 С, в той час як в простих кондиціонерах цей показник зростає до +/- 3 С.Но, так як цей перепад відбувається протягом довгого часового відрізку, то середньостатистичний обиватель не зверне на нього уваги і це не завдасть йому дискомфорту. У разі якщо планується установка в дитячих кімнатах (для грудних дітей), лікарняних приміщеннях (палатах, операційних), тобто приміщеннях де потрібно стабільний і точний мікроклімат, ми рекомендуємо використовувати інверторні спліт-системи.

Схема работы инверторного кондиционера 2

3. Інверторні кондиціонери мають більш широкий діапазон продуктивності. Вони однаково добре справляються із завданням, як при маленьких, так і великих навантаженнях, в той час як простий кондиціонер обмежений номінальною продуктивністю. Тому там, де складно передбачити поведінку повітряних потоків в приміщенні і необхідну потужність, то краще вибрати побутовий кондиціонер. Йдеться про складні конфігураціях приміщень (приміщення з арками, приміщення з усілякими перегородками і т.д.).
4. У більшості інверторних кондиціонерів споживана потужність нижче, ніж у простих кондиціонерів. Це пов'язано з постійною роботою кондиціонера без циклів включення-відключення. Тому немає пікових навантажень, що виникають при включенні кондиціонера в роботу, що веде до зниження електроспоживання. Але і тут є свої винятки.

5. Термін служби інверторних кондиціонерів довше, ніж у простих і становить 8-12 років, а простих кондиціонерів 6-9 років в залежності від виробника. Досягається це все за рахунок зниження кількості циклів включення - виключення, оскільки саме в момент запуску відбувається основний знос компресора.

Ну ось ми і підійшли до єдиного відносного нестачі інверторних систем кондиціонування. А саме: ціна на інверторні кондиціонери завжди вище, ніж на On / Off кондиціонери. У порівнянні з кондиціонерами On / Off різниця в ціні від 200 $ в економ групі і до 1500 $ в бізнес групі. У компанії Тріатек ви можете купити кондиціонер в Києві чи Харкові з установкою під ключ.